TUZLARIJE - BILTEN TK

16.09.2015.
Prijem za aktere organizovanog otpora agresoru
Tuzlarije


U okviru priprema za obilježavanje godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, primio je danas u posjetu aktere organizovanog otpora na području Tuzlanskog kantona u ratu 1992-´95.godine.

Kao Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice premijer Gutić je uputio čestitke i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Tuzlanski kanton na dostojanstven način obilježava ovaj izuzetno značajn datum iz naše novije historije. „Obilježavanje ovog datuma nije važno zbog nas koliko je važno zbog mlađih generacija koje tek dolaze. Te mlade generacije zbog svoje budućnosti trebaju poznavati svoju historiju, tako da obilježavanje ovako značajnih datuma ima svoju posebnu težinu“ istakao je Gutić.

Ovom prilikom istaknuto je zadovoljstvo što su se na jednom mejstu okupili pojedinci koji su direktno učestvovali u organizaciji odbrane Bosne i Hercegovine na području našeg kantona, ali i istaknut žal što ovom prijemu nisu pristutvovale i druge, za odbranu veoma bitne osobe.

Premijer se još jednom zahvalio na ukazanoj časti da bude na čelu Organizacionog odbora ove manifestacije i dodao da će se u narednom periodu morati redefinisati datumi i događaji od značaja za Tuzlanski kanton.

„Donošenjem eventualno novog zakona u narednom periodu kojim bismo kvalitetnije uredili ovu oblast, nastojat ćemo da uistinu damo značaj i prepoznamo koji su to datumi i događaji od značaja za kanton i njima dati na značaju. S druge strane trebamo prepoznati koji se to datumi trebaju obilježavati na nivou općina, ili eventulano viših nivoa vlasti“ rekao je Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK