TUZLARIJE - BILTEN TK

22.07.2008.
Povodom košarkaške utakmice između BiH i Izraela
Održana prva sjednica Organizacionog odbora


Danas je u Tuzli održana prva sjednica Organizacionog odbora utakmice košarkaških reprezentacija BiH i Izraela koja se u sklopu kvalifikacija za „Eurobasket 2009“ u Poljskoj igra 6. septembra 2008. godine u tuzlanskom SKPC „Mejdan“ sa početkom u 20. sati.



Organizacioni odbor kojeg čine sportski radnici, predstavnici kantonalnih i općinskih vlasti, djelatnika RKS Tuzla, KSBiH-a, tuzlanskih košarkaških klubova i medija, usvojio je smjernice za organizaciju utakmice koja će s obzirom na specifičnost gostujuće ekipe, zahtjevati maksimalno zalaganje svih članova ovog tijela.

Na sjednici je istaknuto da cjelokupnom organizacijom, čiji su pokrovitelji Vlada TK i Općina Tuzla, u cjelosti, izuzimajući marktinšku pokrivenost utakmice, rukovodi ovaj Organizacioni odbor. Tako će Tuzla praktično besplatno organizovati utakmicu za reprezentaciju koja je u gradu „soli i košarke“ uvijek bila rado viđen gost i redovno igrala pred prepunom dvoranom.

Već je veliki dio posla vezan za samu organizaciju utakmice i urađen. Obavljeni su razgovori sa predstavnicima SKPC „Mejdan“, izvršena rezervacija u Hotelu Tuzla gdje će gosti biti smješteni, dok je RKS Tuzla koji je tehnički organizator utakmice već napravio i počeo realizovati svoj plan organizacije utakmice.

Istaknuto je da je zahvaljujući pokroviteljstvu utakmice od strane Vlade TK i Općine Tuzla, napravljen ambijent da cijena ulaznice za ovu utakmicu bude svega 5 KM, a poseban akcent će bit stavljen na štampanje ograničenog broja ulaznica, pozivnica i akreditacija.

Sve informacije vezane za ovaj sportski događaj, u ovoj godini sigurno jedan od najznačajnijih koji se održava u Tuzli, će se već početkom narednog mjeseca moći naći na web stranici Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Organizacioni odbor će svoju narednu sjednicu održati u petak 25. jula.

Press služba