TUZLARIJE - BILTEN TK

15.09.2015.
Podrška novom zapošljavanju
Tuzlarije


Svečanosti prijema novih deset uposlenika u preduzeću DMDE Doboj Istok prisustovao je i ministar trgovine, saobraćaja i turizma Tuzlanskog kantona Edin Ajanović. U 11 godina postojanja ova je firma izrasla u vodeću u oblasti transporta tereta, posebno tečnih i praškastih.

- Mogu vam reći da sam jako pozitivno iznenađen stanjem u ovom privrednom subjektu koji je trenutno 46 na listi od 100 najvećih srednjih preduzeća u BiH, što je veoma pohvalno. Također je pohvalno da je kompletnu investiciju na osnovu koje je zaposlio ovih deset novih zaposlenika finansirao iz vlastitih sredstava. U svoje ime i Vlade TK mogu da čestitam vlasniku na hrabrosti i želji da napreduje i da nastavi razvijati svoje poslovne djelatnosti. Želim da poručim, kako ovom preduzeću, tako i svim ostalim da imaju punu podršku u Vladi TK, i resornom Ministarstvu, kazao je ovom prilikom ministar Ajanović.

Novim upošljavanjem priliku da rade i da se dokazuju dobili su mladi i obrazovani ljudi. U DMDE-u to objašnjavaju potrebnom za novim radnim mjestima zbog povećanja obima poslovanja. Firma je sada bogatija za jednog inženjera saobraćaja, jednog eknomistu i osam vozača.

Riječ je o kompaniji koja pored domaćeg transporta obavlja i transport između evropskih zemalja. Sa visokim zahtjevima kvaliteta i preciznosti kompanija je 2011. godine nabavila novih 11 silo cisterni koje je stavila u funkciju potreba tržišta. Trenutno DMDE Doboj Istok ima 52 vozne jedinice za unutrašnji i međunarodni transport i isto toliko dobro obučenih vozača.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK