TUZLARIJE - BILTEN TK

18.09.2015.
Mesna industrija Menprom, evropski kvalitet u našem dvorištu
Tuzlarije


Povodom započetog projekta izvoza svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, za čije je potrebe ova kompanije krenula u izgradnju novog objekta u vrijednosti od 6 miliona KM, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem posjetila je danas mesnu industriju Menprom u Tuzli.

Prilikom posjete premijer Gutić se zahvalio kompaniji Menprom na svemu što su učinili za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje na području TK, te čestitao na investiciji od preko 6 miliona KM, koji će stvoriti nova radna mjesta.

"Mi smo danas tu da pomognemo i podržimo ovaj projekat", izjavio je Gutić i pozvao građane da se uključe u kampanju "Prepoznaj domaće, budi ponosan".

Tuzlarije


Nakon obilaska pogona delegacija Vlade je ocijenila da kompanija Menprom parira svjetskim kompanijama koje se bave ovom vrstom djelatnosti i da se provode najviši standardi kada je u pitanju kvalitet i sigurnost hrane.

"Kantonalna vlada će podržati sve slične projekte koji znače nova radna mjesta", poručio je Premijer. Resorni ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK, Srđan Mićanović ocijenio je "Menprom" kao lidera u mesnoj industriji Bosne i Hercegovine, dodavši da je to firma koja svake godine bilježi nove uspjehe.

"Posjedovanjem svih certifikata od ISO standarda, do halal certifikata Menprom pokazuje da imaju kvalitet ravan svjetskim standardima. Može se napraviti dosta dobrog u ovoj državi ukoliko se napravi sistem. Moramo uvjeriti ljude da mogu pošteno raditi i živjeti i od svog posla", riječi su direktora i vlasnika kompanije Menprom Mensura Alića koji se ponosi činjenicom da u ovoj firmi već 17 godina nema rada na crno.

Tuzlarije


Alić navodi i da je Kompanija krenula u kampanju na području svih 12 općina i grada Tuzla, kako bi prezentirali projekat izvoza mesa, te otkup svim potencijalnim proizvođačima goveđeg mesa. U novom proizvodnom pogonu bit će uposleno 30 novih radnika, a 2000 ljudi će biti indirektno uključeno u projekat. "Svim uzgajivačima i proizvođačima goveđeg mesa mi nudimo da potpišemo ugovore o otkupu i garantiramo plasman njihovih proizvoda" rekao je Alić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK