TUZLARIJE - BILTEN TK

22.09.2015.
Održana redovna sjednica Vlade TK
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja
TuzlarijeU okviru kadrovskih pitanja Vlada je privremeno imenovala Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka imenovanja Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, u sastavu Mirsad Selimović, predsjednik i članovi Halil Jahić, Sead Džidić, Selma Šarac, Selmin Karić, Zaim Mušanović, Admir Hasanbašić, Alen Kamerić i Husnija Majdančić.

Također, Vlada je imenovala Almiru Hurić, dipl.ekonomista za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog direktora, a najduže tri mjeseca.

Odlukom o imenovanju punomoćnika Vlada je imenovala punomoćnike koji, u ime osnivača, vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“. Hazim Nukić, je imenovan na poziciju predsjednika, a članovi su Bilal Tulumović i Esad Mušanović.

Vlada je utvrdila i prijedlog kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“. Muhamed Kalajac je kandidat za predsjednika, a Asmir Avdić i Zekerijah Smajlović su kandidati za članove.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK