TUZLARIJE - BILTEN TK

01.10.2015.
Promocija domaćih proizvoda
Otvoren Prvi bh. festival vina i hrane
U organizaciji restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla večeras je otvoren Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane "Wine & Food".



Festival je zamišljen kao jedinstven budući godišnji projekt koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesima iz Bosne i Hercegovine.

- Jedan od osnovnih ciljeva ovog Festivala je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a i svima koji dolazee u naš grad. Mi u Bosni i Hercegovini imamo jako dobre vinare i prozvođače hrane koji mogu da pariraju i evropskim i svjetskim standardima što se tiče i vina i hrane. Većina vinara koji izlažu je iz Hercegovina, dok je gastro program iz cijele Bosne i Hercegovine - rekao je za Tuzlarije Adnan Aliefendić, direktor i organizator Festivala.

Tuzlarije


Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima i posjetiocima da probaju najbolja vina i delikatese, a potrošačima da saznaju nesto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina.

Svoje proizvode na ovom Festivalu predstavilo je ukupno 30 izlagača.

- Kao domaći proizvođač odlučili smo uzeti učešće na ovoj manifestaciji jer smatramo da vino i suhomesnati proizvodi idu zajedno. Ujedno imamo i priliku da promovišemo svoju firmu, domaće prizvode ali i da pokažemo da u Bosni i Hercegovni zaista vrijedi parola "Kupujmo i koristimo domaće” – kazao nam jedan od izlagača iz Banja Luke.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Imena učesnika Prvog bosanskohercegovačkog festivala vina i hrane Tuzla 2015., garantuju ukusne delikatese i kapljice vrhunskih vina, a nama samo preostaje da vas pozovemo da posjetite ovaj Festival koji će biti otvoren i sutra.

Podršku ovoj manifestaciji dali su između ostalih Vlada Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Bingo Tuzla, AKM Commerce, Eko život Tuzla, Bosanski kulturni centar TK, Kompanija Megle, Sparkasse Bank, BH Telekom, Rudnik Mrkog Uglja Banovići i drugi.

S.P.