TUZLARIJE - BILTEN TK

01.10.2015.
Crveni križ Tuzlanskog kantona
Obilježavanje Dječije nedjelje
Tuzlarije


Dječija nedelja će biti još jedna prilika da se, poštujući odgovarajuća međunarodna i nacionalna dokumenta kao i pozitivne propise,  stvore bolji uslovi za ostvarivanje prava djeteta na život u porodici. Zbog toga, Program aktivnosti u 2015. godini odvijaće se pod motom:
Podrška porodici – najbolja podrška djeci!

Crveni križ Tuzlanskog kantona je uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona obezbjedio školsku užinu za 92 učenika osnovnih škola sa područja Grada Tuzle čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći.

Crveni križ TK u kontinuitetu vodi brigu o najmlađima te već petu godinu u saradnji sa udruženjem „FUTUREBAG“ iz Austrije uvozimo i distribuiramo školske torbe za prvačiće u Bosni i Hercegovini. Ove godine smo zajednički obezbjedili i distribuirali 3000 školskih torba sa priborom i slatkišima prvačićima širom BiH, a na području našeg kantona smo ovom aktivnošću obradovali 718 prvačića.

Važno je istaknuti da je jedino uključivanjem cjelokupne zajednice moguće doprinjeti stvaranju povoljnijih uslova za podizanje djece i jačanju svesti o potrebi stvaranja društvenih uslova za život u porodici koja ima unutrašnju stabilnost i socijalnu sigurnost prema svojim mogućnostima.