TUZLARIJE - BILTEN TK

30.09.2015.
Sutra počinje Prvi bh. festival vina i hrane
Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane "Wine & Food Festival" Tuzla 2015. bit će održan 1. i 2. oktobra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla.

Tuzlarije


Festival je zamišljen kao jedinstven budući godišnji projekt koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesima iz Bosne i Hercegovine.

-Iskreno se nadamo da ćemo kao organizatori uspjeti u namjeri da ostvarimo i zadržimo visoke standarde po pitanju kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktualne tokove iz ove oblasti - saopćili su organizatori.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog festivala je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a i svima koji dolaze u Grad Tuzlu.

Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese, a potrošačima da saznaju nesto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina.

Ovaj festival je produkt timskog rada kome su, pored organizatora i učesnika, podršku dali između ostalih Vlada Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Bingo Tuzla, AKM Commerce, Eko život Tuzla, Bosanski kulturni centar TK, Kompanija Megle, Sparkasse Bank, BH Telekom, Rudnik Mrkog Uglja Banovići i drugi.

Priredio(la): Fena