TUZLARIJE - BILTEN TK

29.09.2015.
Bit će razmatran će i Izvještaj o izvršenju Budžeta TK
Skupština TK o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika
Tuzlarije
Foto: Arhiva


Skupština Tuzlanskog kantona danas će razmatrati Prijedlog zakona o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti TK.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, kao i Nacrt zakona o oružju i municiji.

Očekuje se i donošenje odluka o prigovorima na Odluku o imenovanju Nezavisnog odbora, te odluke o davanje saglasnosti na Statut Javne ustanove Opća bolnica "Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o utvrđivanju mreže hitne medicinske pomoći na području TK, kao i Informacija o stanju turističko-ugostiteljske djelatnosti te trgovačke djelatnosti na području TK u 2014. godini

Bit će razmatran i Izvještaj o izvršenju Budžeta TK za period 1.1.-30.6.2015. godine, te Mišljenje Ministarstva finansija Tuzlanskog kantona o Nacrtu zakona o trezoru u Federaciji BiH i donošenje zaključka Skupštine TK.

Priredio(la): FTV/Fena