TUZLARIJE - BILTEN TK

14.12.2015.
Predstavljena nova investicija u Pivari Tuzla
Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić prisustvovao danas puštanju u pogon novog kompresora zraka u postojećoj stanici Tuzlanske pivare. Kako je istakuto ovom prilikom, u posljednjih sedam godina Pivara Tuzla je u svoje proizvodne pogone, objekte infrastrukture, vozni park i laboratorije uložila ukupno 31 milion KM.

- Danas možemo biti sretni i pustiti u pogon još jednu od investicija, a to su novi kompresori iz zadnje generacije njemačke tehnologije koji se primjenjuju u pivarskoj industriji. Ono što takođe želimo istaći jeste da Pivara Tuzla isključivo radi po njemačkoj tehnologiji, a ostala je dosljedna svojoj tradiciji i kvaliteti proizvoda koji se i dan danas proizvode po tradicionalnoj češkoj recepturi gdje zaista imamo mali broj ovakvih pivara u svijetu, istakli su iz Pivare.

Uz čestitke na poslovnom poduhvatu i osavremenjavanju proizvodnje, premijer Gutić je istakao da će svi iskreni i čestiti poduzentici u Vladi Tuzlanskog kantona imati partnera koji im je uvijek i u svakoj prilici na raspolaganju.

Tuzlarije


- Današnja svečanost potvrda je ispravnosti opredjeljenja Vlade Tuzlanskog kantona i prilika da još jednom ukažemo na važnost prepoznavanja domaćih proizvođača i korištenja domaćih usluga. Gledajući ovaj pogon, ponosan sam i ne vjerujem da bolje uslove, opremu i uopšte tehnologiju imaju i koriste u našem okruženju, ali i mnogo šire. Samim tim siguran sam da nemaju ni bolji proizvod, rekao je prilikom puštanja u pogon premijer Gutić.

Kroz brojne investicije, Pivara Tuzla je izrasla u jednu modernu i respektabilnu kompaniju koja je prepoznatljiva po dobrom, vrhunskom kvalitetu piva, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu čime se svrstava u sami vrh pivarstva.

Iz pivare se zahvaljuju svim svojim kupcima, potrošačima koji su prepoznali kvalitete proizvoda ove kompanije i bez kojih ove investicije ne bi bile izvodive.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK