TUZLARIJE - BILTEN TK

07.10.2015.
Održana redovna sjednica Vlade TK
Preraspodjela budžetskih sredstava


Vlada TK donijela je Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu između budžetskih korisnika u iznosu od 2.250, 00 KM.

Tuzlarije


Unutrašnja preraspodjela predložena je u cilju obezbjeđenja sredstava na navedenom potrošačkom mjestu koja su neophodna za isplatu naknada pripravnicima/volonterima sa kojima je JU OŠ „ Jala“ Tuzla zaključila ugovor o obavljanju volonterskog staža. S obzirom na to da u Bužetu TK za 2015. godinu ova ustanova obrazovanja nema planirana sredstva nije u mogućnosti izvršiti obaveze po osnovu ugovora o obavljanju volonterskog staža.

Vlada je donijela Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu između budžetskih korisnika u u dijelu budžetskih sredstava u iznosu od 81.036, 27 KM. Analizom planiranih sredstava u budžetu TK za 2015. godinu utvrđen je nedostatak sredstava na ekonomskom kodu - Unajmljivanje imovine, opreme i nematerijalne imovine, koja su potrebna kako bi se mogla realizovati ispata zakupa za prostor koji koristi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove do kraja 2015. godine. Prilikom izrade budžeta za 2015. godinu finansijska sredstva nisu planirana u dovoljnom iznosu za ovu namjenu, jer je u međuvremenu došlo do promjene plana smještaja budžetskih korisnika u odnosu na početni, a koji se između ostalog odnosi i na Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove. Uz dobijene saglasnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za unutrašnju preraspodjelu sredstava sa njihovog potrošačkog mjesta, sredstva su preraspoređena u iznosima od 48.198, 48 KM i 32.837, 79 KM na potrošačko mjesto Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Vlada TK donijela je Odluku kojom odobrava unutrašnju preraspodjelu planiranih rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu između budžetskih korisnika u u dijelu budžetskih sredstava u iznosu od 7.877, 35 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK