TUZLARIJE - BILTEN TK

07.10.2015.
Vlada Tuzlanskog kantona će biti pokrovitelj MediCon-a 2015.
Tuzlarije


Povodom organizovanja Internacionalnog kongresa studenata i mladih doktora medicine i biomedicine „MediCon 2015.“ premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u posjetu predstavnike Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“.

Kako je istaknuto Kongres je projekat Udruženja, a pokrenut je kako bi studentima i mladim doktorima pružio šansu u pisanju i prezentaciji naučnoistraživačkih radova, kao i dobivanju najnovijih informacija iz svijeta medicine. Na Kongres je do sada već prijavljeno oko 250 učesnika iz cijele Evrope, a pristigle su i prijave učesnika iz Afrike i Azije.

Premijer Kantona je čestitao studentima i izrazio zadovoljstvo pokazanom ozbiljnošću i entuzijazmom studenata koji su iskazali i hrabrost upuštajući se u organizaciju jednog ovakvog naučnog skupa.

„Organizacija MediCon-a je jedno osvježenje na našem području i Vlada Tuzlanskog kantona će sa zadovoljstvom prihvatiti pokroviteljstvo ovog projekta. Prije svega zato što se radi o projektu iza kojeg stoje mladi i perspektivni ljudi, a zatim i zato što Tuzla i Tuzlanski kanton, sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Tuzli i Medicinskim fakultetom čine perjanicu medicinske struke u Bosni i Hercegovini, a ovakvi događaji to potvrđuju“ rekao je premijer Gutić.

Osim predsjednika Udruženja Emira Bećirovića i članova Udruženja sastanku je danas prisustvovala i predjednica Upravnog odbora UKC-a Munevera Bećarević.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK