TUZLARIJE - BILTEN TK

12.10.2015.
Evropski univerzitet Kallos u Tuzli otvorio vrata studentima
Tuzlarije

Svečanim presijecanjem vrpce i podjelom indeksa, uz prigodnu svečanost, Evropski univerzitet Kallos u Tuzli danas je započeo svoju prvu akademsku godinu u Tuzlanskom kantonu.

Osim studenata, profesora, dekana i rektora, svečanosti je prisustvovao veliki broj zvaničnika lokalne i kantonalne vlasti, a svečanu vrpcu presjekli su rektor Univerziteta prof.dr. Nedeljko Stanković i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Prijatno iznenađen kvalitetom prostora, materijalno-tehničkih preduslova i izvrsnih uslova u kojima će studenti sticati nova saznanja, u svom obraćanju prisutnima premijer Gutić je ukazao i na nezamjenjiv značaj i ulogu koji će i dalje u Tuzli predstavljati JU Univerzitet u Tuzli.

„Univerzitet u Tuzli jeste i dalje će biti perjanica i brend Tuzlanskog kantona i oni će u kantonalnoj vladi uvijek imati podršku i partnera" rekao je Gutić i dodao da Tuzlanski kanton privatnim univerztetima kaže „da", ali isključivo onima koji su bazirani na kvalitetu znanja.
„Zdrava konkurencija je ta koja u svakoj oblasti, pa tako i u visokom obrazovanju, nakon određenog vremena rezultira kvalitetom. Očekujemo da tržišno takmičenje sa privatnim fakultetima stimuliše i javni univerzitet da još više podigne ionako visok kvalitet svoga rada" zaključio je premijer Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje