TUZLARIJE - BILTEN TK

15.10.2015.
Vlada TK
Usmjeravanje sredstava od donacija

TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom je odobreno usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za povrat neutrošenih sredstava po projektu „Optimizacija kinetičkih i procesnih parametara za proces kompostiranja organske frakcije komunalnog i krutog otpada sa različitim dodacima“ za JU Univerzitet u Tuzli u iznosu 71, 17 KM, dodijeljene od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Vlada je odobrila usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za povrat neutrošenih sredstava po projektu „Dinamičko redukcioni efekti dozatora iona u ispušnoj cijevi motora SUS“ za JU Univerzitet u Tuzli u iznosu 2.834, 51 KM, dodijeljene od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Vlada TK donijela je Odluku kojom odobrava usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za povrat pogrešno-više uplaćenih javnih prihoda za JU Univerzitet u Tuzli u iznosu 105, 00 KM, od strane uplatioca BH POŠTA doo, Centar pošta Tuzla.

Također je odobreno usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za povrat neutrošenih sredstava po projektu „Sezonalitet, starosna struktura i hormonalni status u genezi hipertenzije lovačkih pasa“ za JU Univerzitet u Tuzli, u iznosu 27, 85 KM, dodijeljene od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Vlada TK donijela je Odluku o usmjeravanju transfera za posebne namjene u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu za povrat neutrošenih sredstava po projektu „Provođenje institucionalne akreditacije Univerziteta u Tuzli za JU Univerzitet u Tuzli, u iznosu 10.000, 00 KM, dodijeljene od Federalnog
ministarstva obrazovanja i nauke.

Vlada je donijela Odluku kojom odobrava usmjeravanje transfera za posebne namjene u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta „Distribuirana proizvodnja kao element energetskog razvoja i samoodrživosti lokalnih zajednica“ uplaćenog od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za Fakultet elektrotehnike u iznosu od 478, 00 KM.

Odobreno je usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta obavljanje pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica za JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ Gradačac u iznosu 356, 50 KM, dodijeljene od JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Odobreno je usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta obavljanje pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica za JU Turističko-ugostiteljska škola Tuzla, u iznosu 356, 50 KM, dodijeljene od JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Vlada TK odobrila je usmjeravanje donacije, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, na ime pomoći u saniranju fiskulturne sale za JU OŠ „Džakule“ Gračanica u iznosu 1.900, 00 KM, dodijeljene od strane Općine Gračanica.

Vlada je donijela Odluku kojom odobrava usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta obavljanje pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica za JU OŠ „Sjenjak“ Tuzla u iznosu 75, 60 KM, dodijeljene od JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Odobreno je i usmjeravanje donacije, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje reklamno propagandnih usluga putem promocije knjige Monumenta Srebrenica 4 istraživanje i dokumentovanje prošlosti za JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona u iznosu 5.000, 00 KM, dodijeljene od JP BH POŠTA d.o.o.

Odobreno je usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta „The Development of Civil Perception amongst the Bosnian Students and its Influence on Public Policy“ za Pravni fakultet, u iznosu 3.289, 08 KM, dodijeljene od strane U.S. Embassy Sarajevo/Office of Public Affairs.

Vlada TK donijela je Odluku kojom odobrava usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta „Entropijska analiza termohidrauličkih i reverzibilnosti dinamičko grijanih akumulacionih posuda“ za Mašinski fakultet u iznosu 3.886, 43 KM, dodijeljene od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Odobrava se usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta „Quality Improvement of Master programs in Sustainable Energy and Environment - QIMSEE“ za Mašinski fakultet u iznosu 40.362, 22 KM, dodijeljene od strane Norwegian University of Science and Tehnology Dept. of Energy and process Engineering.

Vlada je donijela Odluku o usmjeravanju donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu za finansiranje projekta „Podrška pravosuđu BiH – Jačanje uloge tužilaca u sistemu krivičnog pravosuđa, faza 2“ za Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona u iznosu 19.600, 00 KM, dodijeljene od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Odobreno je usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta obavljanje pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica za JU Gimnazija „Meša Selimović“ Tuzla u iznosu 942, 60 KM, dodijeljene od JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Odobrava se usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta obavljanje pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica za JU OŠ „Centar“ Tuzla u iznosu 717, 90 KM, dodijeljene od JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Odobrava se usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za finansiranje projekta obavljanje pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica za JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla u iznosu 385, 20 KM, dodijeljene od JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Odobrava se usmjeravanje donacije, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2015. godinu, za sufinansiranje nabavke besplatnih udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe koji pohađaju devetogodišnje osnovno obrazovanje za Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, potrošačko mjesto u iznosu 130.845, 00 KM, dodijeljene od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK