TUZLARIJE - BILTEN TK

22.10.2015.
Vlada TK
Prijem namještenika na neodređeno vrijeme
TuzlarijeVlada TK dala je saglasnost Ministarstvu pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona za prijem jednog namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Riječ je o višem referentu za kontrolu i unos obrazaca u pomoćnu knjigu.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti Općinskom sudu u Gračanici za prijem jednog namještenika, višeg referenta za unos dokumenata (upisničara) u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Vlada je dala saglasnost Općinskom sudu u Gradačcu za prijem jednog državnog službenika i jednog namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Radi se o stručnom saradniku za vođenje zemljišnih knjiga (zemljišno-knjižni referent), višem referentu za administrativno-tehničke poslove (sudski izvršitelj)
i namješteniku u radni odnos na određeno vrijeme za rad sa dodatnim sudijom
višem referentu za operativno-tehničke poslove (daktilograf).

Vlada je dala saglasnost Općinskom sudu u Tuzli za prijem 2 namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to viši referent za operativno-tehničke poslove (daktilograf) i pomoćni radnik.

Data je saglasnost i Općinskom sudu u Živinicama za prijem jednog namještenika u radni odnos na određeno vrijeme, do povratka uposlenika sa bolovanja. Riječ je o višem referentu za naplatu troškova postupka, novčanih kazni, oduzete imovinske koristi, blagajniku.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK