TUZLARIJE - BILTEN TK

03.11.2015.
Počeli radovi na daljinskom zagrijavanju Kampusa


Radove na priključenju Kampusa na sistem daljinskog grijanja simbolično su započeli premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i rektor Univerziteta u Tuzli Enver Halilović.

Tuzlarije


Ukupna vrijednost projekta koji obuhvata vrelovodni priključak, toplinsku podstanicu i dio toplovodne mreže je oko pola miliona KM, a sredstva za realizaciju je obezbijedila Vlada Tuzlanskog kantona.

„Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je, mogu slobodno reći, u rekordnom roku provelo potrebne procedure i dovelo do potpisivanja dokumenata koji su preduslov za početak radova. Ukupna vrijednost radova koji će biti realizirani iznosi 495.981, 05 KM, a firma „Termovent“ je odabrana kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke“, rekao je prilikom obraćanja prisutnima ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović.

„Ovaj kapitalni projekat, jedan je od najznačajnijih investicijskih projekata u objekte Univerziteta u Tuzli. Univerzitet je već ranije iz vlastitih sredstava već radio na postepenoj adaptaciji objekata u Kampusu, ali za projekat ovih dimenzija podrška Vlade je bila neophodna“, rekao je rektor Univerziteta Enver Halilović.

Ovim projektom Univerzitet dobija uslovne nove prostorne kapacitete, čime podiže studentski standard i uslove studiranja na Univerzitetu u Tuzli. S druge strane ispunjava i sve ono što su bile potencijalno kritične tačke prilikom akreditacije Univerziteta, i na kraju ali i veoma važno, realizacijom ovog projekta Univerzitet će ostvariti značajne finansijske uštede, koje mogu biti usmjerene u dalje investicijske projekte u Kampusu.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK