TUZLARIJE - BILTEN TK

12.11.2015.
Cilj Vlade TK je efikasnija i brža provedba stečajnih postupaka


Aktivnosti i dinamika provođenja nedavno pokrenutih stečajnih postupaka u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i Hajrudina Kunalića, stečajnog upravnika u Fabrici deterdženata „Dita“ i Livnici čelika Tuzla.

Tuzlarije


„Bez želje da se miješamo u stečajne postupke, koji su nezavisni sudski procesi, želimo biti aktivan partner i podrška svim stečajnim upravnicima za što efikasnije i brže provođenje ovih sudskih postupaka“, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i dodao da će Vlada direktno pomoći u vezi sa dugovanjima po osnovu kantonalnih poreza i doprinosa, ali i razgovorima koji budu vođeni sa strateškim partnerima. Po pitanju svih drugih poreza, dugovanja i drugih otvorenih pitanja koja nisu u domenu Vlade Tuzlanskog kantona, izvršna vlast i premijer Kantona će biti posrednik i partner, istakao je premijer Gutić.

Nakon provedenih analiza stanja u ovim privrednim društvima upravnik Kunalić ističe da je glavni problem i razlog za propadanje nekadašnjih giganata bio neiskren i „nedomaćinski“ odnos tadašnjih strateških partnera.

Kunalić se zahvalio premijeru i Vladi kantona na proaktivnom odnosu i ponuđenoj pomoći, i dodao da je iskrena pomoć i podrška u sanaciji privrednih društava dobrodošla.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK