TUZLARIJE - BILTEN TK

02.12.2008.
Delegacija Saveza ratnih vojnih invalida TK posjetila premijera Mujića


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, susreo se danas sa delegacijom Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona.



Cilj posjete je bio prezentacija rezultata koje su ratni vojni invalidi Tuzlasnkog kantona ostvarili na nedavno održanim 5. sportskim igrama ratnih vojnih invalida Bosne i Hercegovine.

„Takmičenje je održano u devet sportskih disciplina, a ratni vojni invalidi Tuzlasnkog kantona osvojili su jedno prvo mjesto, tri druga, tri treća i dva četvrta mjesta, dok su se u ukupnom plasmanu okitili bronzanim odličjem“ istakao je Fahrudin Hasanović, Predsjednik Saveza RVI TK.

Ovu priliku predstavnici Saveza RVI Tuzlanskog kantona iskoristili su da premijeru Mujiću uruče i Plaketu za nesebičan doprinos u organizaciji i održavanju 5. sportskih igara RVI BiH. Plaketu je u ime Predsjedništva RVI BiH uručio Božo Andrić, Član Predsjedništva Saveza RVI BiH ispred Saveza RVI Tuzlanskog kantona.



Pored riječi zahvale premijer Mujić je istakao: „Ovakva takmičenja u svakom od nas bude osjećaje ponosa. Pored toga što mi je drago da su ratni vojni invalidi sa područja našeg kantona ostvarili dobre rezultate, posebno mi je drago vidjeti ovakva pozitivna okupljanja i druženja jer to nesumnjivo i pozitivno utiče na njihovu rehabilitaciju i dalji oporavak.“

Na kraju današnjeg sastanka predstavnici Saveza RVI TK, a ujedno i učesnici 5. Sportskih igara RVI BiH, su istakli da 2010. godine očekuju da Tuzla i Tuzlanski kanton budu domaćini 7. Sportskih igara RVI BiH, te u tom pogledu očekuju da Vlada Tuzlanskog kantona i resorna ministarstva zauzmu značajnu ulogu u organizaciji održavanja istih.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.