TUZLARIJE - BILTEN TK

20.11.2015.
Članovi SABNOR-a u posjeti premijeru TK


U okviru priprema za obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona (SABNOR TK) posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića.

Tuzlarije


Svečana akademija, kao centralna manifestacija obilježavanja koje priprema ovo udruženje, bit će održana 24. novembra u 18 sati u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Gračanici.
Kako je istakao predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić „obilježavanje je ove godine predviđeno da se održi u Gračanici kako bi smo i na taj način pokazali da tekovine antifašističke borbe nisu ničija privatna svojina, nego pripadaju svim građanima“.

Premijer Kantona Bego Gutić podržao je aktivnosti koje Udruženje vodi na jačanju državnosti Bosne i Hercegovine, akcentirajući da svi zajedno moramo snažnije raditi na afirmaciji Dana državnosti i Dana nezavisnosti, kao dva najznačajnija datuma u bosanskohercegovačkoj historiji.

„Antifašistička borba je civilizacijska vrijednost. Antifašizam nije samo partizanska svojina, nego univerzalna vrijednost i svojina svih građana Bosne i Hercegovine. I rat 1992-´95. je u svojoj osnovi bio antifašistički“ rekao je premijer Gutić podsjećajući da je podrška Vlade Tuzlanskog kantona obilježavanju ovog datuma i drugim aktivnostima SABNOR-a neupitna.

Osim premijera Gutića i predsjednika Udruženja Dukića, sastanku su danas u ime SABNOR-a prisustvovali i Osman Puškar i Anto Divković.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK