TUZLARIJE - BILTEN TK

23.11.2015.
Vlada TK
Pomoć u saniranju štete za otklanjanje posljedica prirodne nesreće


Vlada TK donijela je Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava iz prikupljenih namjenskih donacija inostranih i domaćih fizičkih i pravnih lica za finansiranje pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Odlukom će iznos od 68.497, 00 KM biti raspodijeljen između 13 općina sa područja Tuzlanskog kantona u visini od 5.269, 00 KM.

Vlada TK prethodno je raspodijelila dio sredstava u iznosu od 211.497, 00 KM, prikupljenih namjenskih donacija, u skladu sa Odlukom o načinu uplate sredstava za finansiranje pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom na području Tuzlanskog kantona.

Preostali dio prikupljenih donacija do visine Plana Budžeta za 2015. godinu, u skladu sa Izmjenama i dopuna Budžeta za 2015. godinu, u iznosu od 68.497, 00 KM, imajući u vidu iznos sredstava kao i činjenicu za koju namjenu su prikupljena od strane fizičkih i pravnih, inostranih i domaćih lica, predložen je isti iznos za sve općine kako je iskazano u prijedlogu Odluke koji vam dostavljamo. Navedena sredstva općine će dijeliti u skladu sa Zakonom o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćeni prirodnom nesrećom te procedurama i po kriterijima koje su prethodno utvrdile svojim propisima.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK