TUZLARIJE - BILTEN TK

26.11.2015.
Deset projekata finansiranih sredstvima od prenamjene poljoprivrednog zemljišta


Vlada je donijela deset odluka o davanju saglasnosti na odluke o odobravanju sredstava gradu/općinama na području TK za realizaciju projekata iz sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini. Gradu Tuzla odobren je iznos od 133.918, 20 KM za realizaciju Projekta višenamjenskog vrednovanja korištenja i zaštite zemljišta i izrada karte upotrebne vrijednosti zemljišta za područje Grada Tuzla u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini. Tuzli je odobren i iznos od 65.059, 02 KM za realizaciju projekta radovi na „Tehničko-tehnološkom projektu uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta na k.č. 2774/1 K.O. Gornja Tuzla“.


Tuzlarije




Općini Živinice odobren je u iznos od 70.482, 60 KM za realizaciju projekta radovi na „Tehničko-tehnološkog projekta zaštite poljoprivrednog zemljišta – odvodnja“ na području općine Živinice u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini i Ugovorom o korištenju sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Općini Srebrenik odobrena su finansijska sredstva u iznosu 25.875, 00 KM
za realizaciju projekta radovi na „Tehničko-tehnološkom projektu uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta na području k.o. Cerik; k.o. Srednja Špionica i k.o. Sladna, općina Srebrenik, a u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini.
Općini Kladanj odobrena su sredstva u iznosu 154.908, 00 KM za realizaciju Projekta višenamjenskog vrednovanja korištenja i zaštite zemljišta i izrada karte upotrebne vrijednosti zemljišta za područje Općine Kladanj u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini i Ugovora o korištenju sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Općini Kalesija odobren je iznos od 68.064, 29 KM za realizaciju projekta radovi na „Tehničko-tehnološkom projektu uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta - odvodnja“ na području općine Kalesija u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini.

Općini Kalesija također je odobren iznosu od 128.483, 550 KM za realizaciju projekta radovi na „Tehničko-tehnološkom projektu uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta“ na području općine Kalesija u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini.
Općini Banovići odobrena su finansijska sredstva u iznosu 86.580, 00 KM za realizaciju Projekta višenamjenskog vrednovanja korištenja i zaštite zemljišta i izraade karte upotrebne vrijednosti zemljišta za područje općine Banovići u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini.

Općini Čelić odobren je iznos od 16.625, 00 KM za realizaciju projekta radovi na „Tehničko-tehnološkog projekta uređenja i zemljišta na k.č. 775, k.o. Vražići“ na području općine Čelić u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini.

Općini Sapna odobrena su finansijska sredstva u iznosu 28.044, 90 KM za realizaciju Projekta višenamjenskog vrednovanja korištenja i zaštite zemljišta i izrade karte upotrebne vrijednosti zemljišta za područje općine Sapna u skladu sa poglavljem IV Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2015. godini i Ugovora o korištenju sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK