TUZLARIJE - BILTEN TK

27.11.2015.
Javni poziv Ministarstva za boračka pitanja
Sufinansiranje troškova boračkih spomen obilježja
Tuzlarije


Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je Javni poziv u cilju prikupljanja prijava za učešće u sufinansiranju troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2015. godinu na području Tuzlanskog kantona. Ukupno planirana sredstva iznose do 100.000 KM i direktno će zavisiti od raspoloživih sredstava u budžetu Kantona.

Jedan od uslova je da sredstva ne mogu biti odobrena za sanaciju ili održavanje već izgrađenih spomen obilježja iz predmeta Javnog poziva. Također, spomen obilježja poginulim pripadnicima OS A BiH na području Kantona koji su u ranijim godinama, finansijski podržani od Ministarstva za boračka pitanja Kantona ne mogu biti predmet dodjele finansijskih sredstava u ovoj budžetskoj godini.

Pravo učešća imaju grad, općine, mjesne zajednice i boračka udruženja Kantona koja se pojavljuju kao nosioci investicije za izgradnju spomen obilježja.

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti u Ministarstvu za boračka pitanja a takst javnog poziva i prijavni obrazac mogu preuzeti sa linka javni poziv.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK