TUZLARIJE - BILTEN TK

01.04.2016.
Pokrenuti pregovori za pronalaženje rješenja za UKUD ˝Zvonko Cerić˝
Tuzlarije


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović, sa saradnicima danas je u Ministarstvu održao radni sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Tuzli i UKUD-a "Zvonko Cerić" iz Tuzle. Sastanak je fokusiran na aktuelnu situaciju u vezi sa korištenjem prostorija u aneksu zgrade Filozofskog fakulteta.

Predstavnici Univerziteta istakli su na sastanku da Univerzitet podržava UKUD "Zvonko Cerić" godinama, omogućavajući im sještaj u prostorijama Univerziteta, te da su u 2015. godini uputili dopis za potpisivanje ugovora o međusobnim obavezama, kako bi se postojeće stanje moglo pravno regulisati i riješiti na kvalitetan način.

Ministar Muratović istakao je razumjevanje za pronalaženje rješenja, te je kazao:

"Ministarstvo je svjesno važnosti i značaja rada UKUD-a "Zvonko Cerić" i podrške koju su imali tokom godina od Univerziteta, te želimo kao resorno ministarstvo uraditi konkretne stvari da pomognemo u rješavanju nastalog problema, a na obostrano zadovoljstvo. Pokrenuli smo pregovore, uključit ćemo i rektoricu prof.dr. Aidu Crnkić u razgovore, te ćemo zajedno pronaći rješenje, kao što smo ga pronašli i za smještaj Akademije dramskih umjetnosti."

Priredio(la): MONKS TK