TUZLARIJE - BILTEN TK

04.04.2016.
Novoizabrana rektorica Crnkić u zvaničnoj posjeti ministru Muratoviću

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, mr.sc. Zlatan Muratović i v.d. rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Aida Crnkić održali su, u Ministarstvu, prvi sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada, kao i o aktuelnim problemima za koje je neophodno pronaći rješenja. Osim što je ovo bila zvanična posjeta na kojoj je ministar Muratović uputio čestitke i želje za uspješan rad, s obzirom na preuzetu veoma odgovornu poziciju rektora, ovo je bio i sastanak povodom aktuelne situacije u vezi sa dešavanjima sa Univerzitetsko kulturno umjetničkim društvom “Zvonko Cerić” i korištenjem prostorija u zgradi Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Ministar Muratović, pokrenuo je pregovore i zamolio je i rektoricu prof.dr. Aidu Crnkić da se što prije uključi u rješavanje nastalog problema, a na obostrano zadovoljstvo. UKUD “Zvonko Cerić” koristi prostorije u aneksu zgrade Filozofskog fakulteta, već 36 godina, i ovom prilikom rektorica Crnkić kazala je da će se sastati sa predstavnicima UKUD-a “Zvonko Cerić”, sa namjerom da pronađu najbolje rješenje, te smatra da se dogovorom može sve postići i da neće doći do deložacije koja je najavljena.

Tokom sastanka, bilo je riječi o pitanjima koja se odnose na donošenje novog Zakona o visokom obrazovanju, kao i promjenama koje Zakon donosi, te da su pretpostavke da će Zakon o visokom obrazovanja biti usvojen do početka nove akademske godine. Također, razgovaralo se i o Sajmu visokog obrazovanja Tuzla, koji će se održati 7. aprila, kao i o započetim projektima u Kampusu, koje finansira Vlada Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): MONKS