TUZLARIJE - BILTEN TK

18.12.2015.
Mladi i uspješni karatisti TK u MONKS-u


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona mr.sc. Zlatan Muratović danas je u Ministarstvu upriličio prijem za delegaciju Karate saveza Tuzlanskog kantona koju je predvodio Fikret Selman.

Tuzlarije


Tokom ovog srdačnog susreta, razgovarano je o svim aktuelnim pitanjima, redovnim aktivnostima i realizaciji projekata, ali i o problemima sa kojima se susreću u radu.

Ministar Muratović kazao je da su, i pored teškog stanja u Budžetu TK, sredstva za sufinansiranje sporta na istom nivou kao i prethodne godine, te je istakao da podrška neće izostati. “Sport je jedan od najbitnijih segmenata, pored kulture, i nastojat ćemo da u skladu sa mogućnostima, generalno povećamo iznos sredstava u idućoj godini.”

Tuzlarije


Mladi karatisti sa područja Tuzlanskog kantona, koji su prisustvovali sastanku: Dina Mahmud, Dajana Crnoglavac, Belma Omerović i Hamza Čajić, su kao reprezentativci Bosne i Hercegovine postigli odlične rezultate na takmičenjima u karateu u 2015. godini, te su na najbolji mogući način promovisali Bosnu i Hercegovinu i Tuzlanski kanton.

Uz čestitke, ministar je ovim mladim ljudima, poželio nove uspjehe, kao i medalje na predstojećim takmičenjima, koje su kako je kazao nama u Ministarstvu podrška u daljem radu.

Tokom sastanka, iskazano je obostrano razumijevanje za dijalog, a sagovornici su razmijenili prijedloge i mišljenja za realizaciju narednih aktivnosti.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK