TUZLARIJE - BILTEN TK

20.12.2015.
U povodu 21. decembra - Dana rudara
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio javnu čestitku


Tuzlarije


U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim rudarima upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Dana rudara.

Malo koji datum je očuvao poštovanje svih građana u Bosni i Hercegovini kao što je to Dan rudara. Za to su zaslužni rudari koji na našem prostoru čuvaju tradiciju ove teške, ali časne profesije.
I danas je rudarski posao hljeb sa sedam kora, uslovi rada nisu na zavidnom nivou, ali najteži posao se i dalje obavlja, rudari opstaju, vjeruju u bolju budućnost.
Rudarstvo je vijekovima najvažnija privredna grana našeg kraja, a prava za koja su se rudari u Husinskoj buni, prije skoro stotinu godina, izborili, obavezuju sve nas da komoratima danas obezbijedimo bolje uslove rada.
Gledajući u budućnost, ubijeđen sam da će i naredna godina biti obilježena novim proizvodnim rekordima, ali očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu.
Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav

SRETNO.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK