TUZLARIJE - BILTEN TK

24.12.2015.
37 vozila za bolju spremnost policije Tuzlanskog kantona
Tuzlarije


Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova od jučer su opremljeniji za ukupno 37 vozila. Svečana primopredaja, a time i realizacija projekta Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, izvršena je jučer u prostoru Ministarstva.

Nove 33 Škode Oktavije raspoređene su policijskim stanicama, sektorima uniformisane i kriminalističke policije, a četiri kombi vozila marke Volkswagen dodijeljena su Jedinici specijalne policije.

Tuzlarije


Prisutnim službenicima policije, gostima i predstavnicima medija su se obratili premijer TK Bego Gutić, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić.

U svojim obraćanjima ministar Husein Topčagić i komesar Fadil Šljivić su se zahvalili Skupštini i Vladi TK što su omogućile ovu historijku i do sada najveću kapitalnu investiciju u opremanju policije, čime se nivo operativnosti Uprave policije MUP-a TK podiže na višu razinu.

Tuzlarije


, rekao je ministar Husein Topčagić.

Tuzlarije


- Stanje i uslovi prostora i sredstava s kojima naša policija radi nisu na zadovoljavajućem nivou i u skladu sa standardima koji ovu oblast uređuju. Ovo je prva faza projekta opremanja policije Tuzlanskog kantona, kojeg će Vlada nastaviti već u narednoj godini i za što smo već predvidjeli značajna sredstva u Budžetu za 2016. godinu, rekao je premijer Bego Gutić i dodao da je ulaganje u policije direktno ulaganje u sigurnost svih građana Tuzlanskog kantona.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Skupštine TK-a  Senad Alić, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK