TUZLARIJE - BILTEN TK

30.07.2008.
Vlada TK
Izdvojena sredstva za pomoć Livnici, KHK-u, obrtnicima i sportistima


Vlada Tuzlanskog kantona je na jučer održanoj sjednici dala saglasnost Ministarstvu za industriju, energetiku i rudarstva na dvije odluke kojima su odobrena sredstva sa pozicije „Subvencije javnim preduzećima. Odobreno je:

- 100 000, 00 KM DD Livnica čelika Tuzla kao pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti i

- 50 000, 00 KM KHK Lukavac za sufinansiranje Programa mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla i materijalno zbrinjavanje zaposlenika koji ostaju u društvima koja su u procesu restrukturiranja.

40 000, 00 KM za podršku obrtnicima

Vlada Tuzlanskog kantona je takođe dala saglasnost Ministarstvu za obnovu, razvoj i povratak kojom su odobrena sredstva za stare i tradicionalne obrte u Tuzlanskom kantonu za 2008. godinu.

Na osnovu javnog poziva i kriterija za dodjelu sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za ove namjene 17 obrtnika iz Tuzlanskog kantona dobit će ukupno 40 000, 00 KM. Minimalan odobreni iznos po obrtniku je 1 500 KM, a maksimalan 4 500 KM.

Ove godine u budžetu Tuzlanskog kantona za ove namjene planirana su veća sredstva u odnosu na 2007. godinu. Ove godine bio je i veći interes obrtnika i prema riječima ministra za obnovu, razvoj i povratak Seada Mujanovića to ukazuje na potrebu da u narednim godinama budu planirana i veća sredstva za podršku starim i tradicionalnim obrtnicima u Tuzlanskom kantonu.

50 000, 00 KM za pripreme i učešće sportista iz Tuzlanskog kantona na Olimpijskim igrama u Pekingu

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila sredstva za pripreme članova Saveza sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica Tuzlanskog kantona za učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu. Odobreno je:

- 10 000, 00 KM za pripreme i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu Ermina Jusufovića

- 10 000, 00 KM za pripreme i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu Safeta Alibašića

- 10 000, 00 KM za pripreme i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu Ejuba Mehmedovića

- 5 000, 00 KM za pripreme i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu trenera Nevzeta Alića

- 10 000, 00 KM odobreno je Plivačkom klubu „Zmaj-Alpam“ Tuzla, za pripreme i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu Nedima Nišića

- 5 000, 00 KM odobreno je Plivačkom klubu „Zmaj-Alpam“ Tuzla, za pripreme i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu trenera Muhameda Smajlefendića i Nenada Miloša.

Crvenom križu Tuzlanskog kantona Vlada je odobrila 3000, 00 KM za sufinansiranje projekta „Podrška u obilježavanju 13. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice“ odnosno aktivnosti na psiho-socijalnoj i zdravstvenoj podršci učesnika „Marš mira - Put slobode“ i učesnika kolektivne dženaze u Potočarima i 1 170, 00 KM Tuzlanskom listu za realizaciju Feljtona „Istina o stradanju Srebrenice“.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona