TUZLARIJE - BILTEN TK

28.12.2015.
Delegacija NLB banke posjetila Vladu TK
Tuzlarije


NLB Banka je u dosadašnjem periodu bila vjeran poslovni partner Vladi Tuzlanskog kantona ali i svim drugim poslovnim subjektima i građanima koji su ovoj banci ukazali svoje povjerenje, istaknuto je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa delegacijom NLB banke.

- Podrška NLB banke ne smije izostati ni u narednom periodu, bilo da se radi o službenim projektima ili drugim projektima naše banke, a kroz koje se može vidjeti naša društvena odgovornost prema zajednici u kojoj radimo, rekla je izvršna direktorica Banke Lidija Žigić i dodala da će fokus aktivnosti Banke i dalje biti na tuzlanskoj regiji.

Također, danas je prezentiran i plan NLB grupacije, prema kojem bi sve članice grupacije u narednom vermenu trebale promijeniti svoja imena u jedinstveno ime NLB. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina time će se, između ostalog, dobiti i na cjelovitosti imidža.

Po pitanju poslovanja, Vlada Tuzlanskog kantona je najveći komitent NLB banke. Obzirom da Kanton već duži niz godina posluje putem NLB-a, dosadašnja saradnja je ocijenjena uspješnom i istaknuta je želja da se takvi poslovni odnosi nastave i u budućnosti.

- S obzirom na prethodnicu NLB banke, koja se ogleda u Tuzlanskoj banci, pa onda NLB Tuzlanskoj banci, mi, ali i većina građana Tuzlanskog kantona ovu banku doživljavamo svojom. Raduje nas svaka nova investicija, bez obzira u kojoj poslovnoj oblasti ona bila, a širenje bankarskog sektora, pokazatelj je i razvoja realnog, proizvodnog sektora, što je ohrabrujući podatak, rekao je premijer Bego Gutić.

Kada su u pitanju novi projekti, iz Banke su najavili vrlo skoro otvaranje novog poslovnog centra, za koji se nadaju da će poslovnim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona pružiti olakšan pristup bankarskim uslugama NLB banke.

Osim direktorice Žigić, današnjem sastanku su u ime NLB banke prisustvovali direktorica sektora za poslovanje sa privredom Vilma Tunjić Juzbašić i rukovodilac poslovnog centra Tuzla Adnan Nuhanović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK