TUZLARIJE - BILTEN TK

29.12.2015.
Podrška radu novog direktora Uprave za inspekcijske poslove TK


Od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove se traži da se u narednom periodu snažnije uhvati u koštac sa problemima u Tuzlanskom kantonu. Prije svega očekuje se da inspekcije rade savjetodavno i korektivno, a tek na kraju, kada se iscrpe sve druge mogućnosti, i represivno, istaknuto je tokom današnjeg sastanka premijera Tuzanskog kantona Bege Gutića sa Amelom Mehanovićem, novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora ove kantonalne uprave.

Tuzlarije


„Svjestan sam da domaću ekonomiju i privredne subjekte opterećuju brojni problemi, te će inspektori ove uprave imati razumijevanja prilikom izricanja upravnih mjera ili prekršajnih naloga“, rekao je direktor Mehanović.
Imenovanjem Mehanovića na ovu odgovornu poziciju Kantonalna uprava je ponovno dobila rukovodstvo.

„Ovo je prilika i podrška koju smo kao Vlada pružili mladom čovjeku da se dokaže“, rekao je premijer Gutić i dodao da od Uprave u narednom periodu očekuje da pokaže rezultate svog rada u oblasti suzbijanja sive ekonomije i rada „na crno“. „Odlučna borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta Vlade. Iako su glavni oblici borbe protiv sive ekonomije u nadležnosti federalnih organa, ovaj zadatak zahtijeva i značajan angažman Uprave za inspekcijske poslove“ zaključio je premijer Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK