TUZLARIJE - BILTEN TK

30.12.2015.
Poduzete pripremne radnje za zimsko održavanje puteva

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Informaciju o pripremljenosti za zimsko održavanje puteva na području Tuzlanskog kantona u sezoni 2015/2016. godina. Prema Informaciji Kantonalne uprave civilne zaštite preduzete su neophodne mjere da se najvažniji poslovi u vezi sa zimskim održavanjem puteva obave što efikasnije.

Tuzlarije
Foto -arhiva


Izvršena je priprema svih raspoloživih materijalno-tehničkih sredstava u mjesnim zajednicama, kao i svih drugih subjekata u općinama, koji raspolažu odgovarajućom mehanizacijom za zimsko održavanje puteva.

Prema Informaciji, JU Direkcija regionalnih cesta TK na vrijeme je završila potpisivanje ugovora sa firmama koje su ponudile najpovoljnije uslove za izvođenje radova na zimskom održavanju svih regionalnih puteva, na području TK.

Odabrane su firme koje raspolažu odgovarajućom mehanizacijom, posipnim materijalom za puteve i potrebnim sredstvima za ove poslove. JP Ceste Federacije BiH na vrijeme je sa 3 firme sklopilo ugovore za zimsko održavanje 5 magistralnih puteva na području TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK