TUZLARIJE - BILTEN TK

31.12.2015.
Koncesije za korištenje vode

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o dodjeli koncesije Privrednom društvu „TEHNOGRAD-COMPANY“ d.o.o. Tuzla za korištenje vode iz vodotoka „Kovačica“ u naselju Kovačevo Selo-Požarnica, Grad Tuzla, za potrebe Pogona za proizvodnju betona, betonske galanterije, obradu betonskog željeza i sanitarne svrhe, na period od 10 godina.

Tuzlarije


Jednokratna koncesiona naknada za koncesioni period od 10 godina iznosi 4.000, 00 KM a bit će plaćena sa 1.500, 00 KM, prije zaključenja ugovora o koncesiji dok će preostali iznos od 2.500, 00 KM biti isplaćen u četiri jednake polugodišnje rate od po 625, 00 KM, a najkasnije u roku od 24 mjeseca. Tekuća koncesiona naknada iznosi 0, 40 KM/m3.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o dodjeli koncesije Privrednom društvu „POLO“ d.o.o. Kalesija za korištenje vode iz vlastitog bunara, za potrebe poslovnog objekta Benzinske pumpne stanice u naselju Kurtići-Prnjavor, općina Kalesija, na period od 10 godina, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji.Jednokratna koncesiona naknada za koncesioni period od 10 godina iznosi 2.000, 00 KM, i ista će, u cijelosti, biti plaćena prije zaključenja ugovora o koncesiji. Tekuća koncesiona naknada iznosi 1, 00 KM/m3. Ukupan iznos TKN na godišnjem nivou, zavisit će od količine zahvaćene vode, koja će se utvrđivati kvartalno, s tim da TKN ne može biti manja od 11, 70 KM na godišnjem nivou.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK