TUZLARIJE - BILTEN TK

31.12.2015.
Planovi rada Direkcije regionalnih cesta TK

Vlada Tuzlanskog kantona na donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Plana rada JU Direkcija regionalnih cesta TK za 2015. godinu od 18.12.2015. godine. Do izmjena je došlo jer je Odlukom Vlade TK od 22.9.2015. godine, cesta od ulaza u putnički terminal JP „Međunarodni aerodrom Tuzla” do priključka na regionalnu cestu R-469 Živinice – Međaš, proglašena cestom od značaja za Tuzlanski kanton te je određeno da će Direkcija u sklopu redovnog održavanja, na zahtjev menadžmenta JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ i uz saglasnost resornog Ministarstva vršiti redovno održavanje poletno - slijetne staze aerodroma, kao i zimsko čišćenje u posebno otežanim okolnostim kada je dubina snježnog prekrivača veća od 5 cm.

Tuzlarije


Planom rada Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za 2015. godinu planirana je nabavka uree (posipnog materijala za pistu aerodroma). Kako bi se realizirala Odluka Vlade TK, pored nabavke uree, u Plan rada je potrebno uvrstiti i nabavku goriva za kamion posipač i nastavaka za plugove. Planom rada također je potrebno planirati sredstva za horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Naime, za održavanje i postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme planiran je iznos od 450.000, 00 KM. Na ovoj poziciji je ostalo sredstava te se može izdvojiti iznos od 60.000, 00 KM za izradu horizontalne saobraćajne signalizacije poletno-slijetne staze Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Plan rada JU Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za 2016. Godinu i Finansijski plan Direkcije za period 1.1.2016. godine – 31.12. 2106. sa okvirnim Finansijskim planom za 2017. i 2018. godinu. Planom rada i finansijskim planom za 2016. godinu predviđeni su neznatno veći prihodi nego u 2015. godini.

Planiranim aktivnostima izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije pojedinih putnih pravaca obuhvaćeni su putevi koji po trenutnom stanju i građevinskim elementima trebaju biti podvrgnuti ozbiljnijim građevinskim zahvatima.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK