TUZLARIJE - BILTEN TK

28.10.2008.
Vlada TK
Podrška humanitarnoj akciji

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministrica za pravosuđe i upravu Jasminka Mijatović organizovali su danas prijem za delegaciju Medžlisa islamske zajednice Tuzla i Tuzlanskog dekanata koje su predvodili glavni imam mr. Amir ef. Karić i dekan Tuzlanskog dekanata prečasni Pero Iljkić.



Povod je bila humanitarna nogometna utakmica koja će u četvrtak 30.10.2008. godine biti organizovana na stadionu Tušanj u Tuzli između Reprezentacije svećenika BiH i imama tuzlanskog Medžlisa.
Gosti su istakli da se ovom utakmicom želi poslati poruka dijaloga i dobra široj javnosti, a koja je danas bosanskohercegovačkom društvu itekako potrebna.
Konkretno, ova će poruka biti odaslana na način da će sva sredstva od prodatih ulaznica i donacija biti donirana Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i Udruženju djecu sa posebnim potrebama Centar Koraci nade Tuzla.

Premijer Mujić i ministrica Mijatović su u ime Vlade Tuzlanskog kantona istakli punu podršku ovoj akciji te pozdravili sve aktivnosti koje afirmišu dobre odnose među vjerskim zajednicama u BiH.
„Vjerujem da će građani Tuzle i Tuzlanskog kantona, kao i mnogo puta dosada, znati prepoznati vrijednost akcije koju su pokrenuli Tuzlanski dekanat i Medžlis isamske zajednice Tuzla i da će dolaskom na ovu nogomentu utakmicu dati podršku ovoj izuzetno vrijednoj humanitarnoj akciji“ istakao je premijer Mujić.

I sa današnjeg prijema upućen je poziv građanim Tuzlanskog kantona da u četvrtak u 14 sati dođu na stadion Tušanj u Tuzli i daju svoj doprinost realizaciji ove humanitarne akcije.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.