TUZLARIJE - BILTEN TK

31.12.2015.
Reagovanje Vlade TK
Demokratska fronta traži opravdanje za bijeg od problema
Tuzlarije
Foto: Arhiva


Brojni medijski istupi Demokratske fronte, koje smo uredno dematirali, jučer su nažalost dobili epilog i na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona i današnjem saopćtenju za javnost ove političke partije.

Postavljanje pitanja poštenja uvažene poslanice u Skupštini Tuzlanskog kantona Lejle Didik Sarajlić, zbog nezakonitog istovremenog primanja dvije naknade, čime je oštetila Budžet Tuzlanskog kantona za oko 3.000 KM, što je na sjednici Skupštine i sama priznala, nisu seksističke niti uvredljive izjave, kako to u svom saopštenju navodi Demokratska fronta.

U svom saopštenju Demokratska fronta ne navodi nikakve argumente osim svojih insinuacija, te ponovno podcrtavamo i na ovaj način želi fokus javnosti prebaciti sa unutrašnjih previranja i turbulencija koje potresaju Demokratsku frontu, na Vladu Tuzlanskog kantona.

Najavom da će svojim neprisustvovanjem bojkotirati rad Skupštine Tuzlanskog kantona, indikretno, poput ponašanja njihovih ministara dok su bili u poziciji i činili Vladu TK, traže opravdanje za bijeg od problema i nemoć da se uhvate u koštac sa teškoćama koje opterećuju Tuzlanski kanton.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK