TUZLARIJE - BILTEN TK

04.01.2016.
Kadrovsko i prostorno jačanje pravosudnih institucija TK
Tuzlarije


Svečanom zakletvom, položenom pred premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem, danas je na dužnost stupio zamjenik kantonalnog pravobranioca Emir Alispahić. Kantonalna pravobraniteljica Fatima Alihodžić, se ovom prilikom zahvalila Vladi Tuzlanskog kantona što je, za razliku od prethodnih vlada, prepoznala značaj i potrebu kadrovskog jačanja Kantonalnog pravobranilaštva.

- Vlada Tuzlanskog kantona je i tokom prethodne godine, a posebno će u ovoj, novoj 2016. godini voditi računa o prostornim i kadrovskim potrebama pravosudnih institucija. Kroz kapitalne investicije u vrijednosti oko pola miliona KM dat ćemo dodatni impuls pravosuđu da se spremnije uhvati u koštac sa svim oblicima kriminala na području našeg kantona, rekao je premijer Gutić, ističući konstantnu podršku koju Vlada TK pruža svim organima pravosuđa.

Osim premijera Gutića i kantonalne pravobraniteljice Alihodžić, svečanom polaganju zakletve prisustvovali su i sekretar Vlade TK Enver Ćosićkić i pomoćnica ministrice pravosuđa Ruzmira Bajrić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK