TUZLARIJE - BILTEN TK

31.07.2008.
Prvi plivač iz Tuzle na Olimijskim igrama
Prijem za Nedima Nišića u Vladi TK


Danas je u Vladi TK organizovan prijem za Nedima Nišića, plivača PK „Zmaj – Alpamm“, njegove trenere i predstavnike kluba. Prijem su organizovali ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić i ministar finansija Sead Bećirović.



Nedim Nišić će biti član naše reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu. Osim što će biti jedini bh plivač na Olimpijadi treba istaći i da je on prvi plivač iz Tuzle koji će nastupiti na olimpijskim igrama. Predviđeno je da Nišić u Pekingu nastupi u disciplini 100 metara delfin.


Nedim Nišić
Nedim Nišić smatra da je sam odlazak na Olimpijske igre velika stvar za svakog sportistu, a da li će biti i kakvih rezultata ne može za sada govoriti. O plasmanu kaže, ne razmišlja, želja mu je da se upozna sa drugim sportistima. Vrijedno trenira, protekli mjesec proveo je na pripremama u Hrvatskoj. Od aprila je trenirao na Islandu sa tamošnjim reprezentativcima čiji je selektor Nenad Miloš. Nakon Islanda, u sklopu priprema učestvovao je na nekoliko plivačkih mitinga u Zagrebu, Beogradu, Dubrovniku te Trebinju.

Safet Husanović, predsjednik kluba, smatra da je Olimpijski komitet trebao više podržati naše olimpijce ali da je zahvalan i Općini Tuzla i Vladi TK koji su Nedima Nišića podržali. Odlazak na Olimpijadu kruna je karijere, a plivači postižu dobre rezultate i sa 30 godina života tako da se od Nedim Nišića može još puno toga očekivati, dodao je Husanović.

Ministrica Mirzeta Hadžić-Suljkić je rekla da bez masovnog nema ni kvalitetnog sporta i obrnuto, tako da i Vlada TK koliko mogućnosti dozvoljavaju pomaže sport i sportiste putem Ministarstva za sport. Konkretno, izdvojila je 10 000 KM za podršku priprema Nedima Nišića i 5000 KM kao podršku klubu.

I Općina Tuzla je pripreme pomogla sa 10 000 KM, a kada je finansijska pomoć u pitanju Nedim Nišić kaže da je to za naše uslove fantastično ali svi koji žele imati i stvarati šampione moraju kontinuirano ulagati jer su pripreme izuzetno skupe.

S.M.