TUZLARIJE - BILTEN TK

29.01.2016.
Vlada TK
Usklađivanje sa tržišnim cijenama ortopedskih pomagala


Vlada TK donijela je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju učešća Ministarstva za boračka pitanja u nabavci ortotsko-protetskih pomagala, drugih pomagala, endoproteza, stomatološko-protetskih i ortodonskih pomagala i sanitarnih sprava za ratne vojne invalide Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Prethodnom Odlukom definisano je da Ministarstvo učestvuje u plaćanju pomagala iz ove Odluke do utvrđene visine a razliku do preostalog iznosa koštanja pomagala snosi RVI, izuzev u slučaju, kada u okviru obaveznog zdravstvenog osiguranja, Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona učestvuju u dijelu troškova nabavke ortotsko - protetskog pomagala, prema Odluci o jedinstvenoj listi pomagala i endoproteza.

Imajući u vidu da je određeni broj zdravstvenih kuća, koje se bave proizvodnjom i prodajom pomagala za 2016. godinu dostavio nove cjenovnike izrade ortopedskih pomagala, proizašla je potreba da se za određena ortopedska pomagala izvrši neznatna korekcija cijene i na taj način omogući ratnim vojnim invalidima da ostvare pravo na pomagala istog kvaliteta kao i prije promjene cjenovnika.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK