TUZLARIJE - BILTEN TK

09.02.2016.
Socio-ekonomska integracija žena sa onesposobljenjem


Kako bi izrazili podršku aktivizmu žena sa invaliditetom, te stvaranju uslova za radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić posjetili su danas udruženje „HO Lotosice“ i preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju „Lotosice“ d.o.o.

Tuzlarije


Tuzlarije


„Društveni angažman i aktivizam žena okupljenih u Lotosicama svakako je vrijedan pažnje i pohvale“, istakao je premijer Gutić i dodao da posebnu težinu ovom projektu daje činjenica da je Udruženje iznjedrilo novu firmu u kojoj djeluju pogoni za krojenje i šivenje, obradu drveta i grafičku djelatnost, a koja upošljava prvenstveno žene sa onesposobljenjem.

Tuzlarije


Tuzlarije


Premijer i ministar su također istakli da će Vlada kroz svoje programe ove godine podržati rad Udruženja, a program podrške za prekvalifikaciju radnika, za što je Vlada ove godine izdvojila značajna sredstva je šansa i za kompaniju „Lotosice“.
Na kraju sastanka premijer Gutić je iskoristio priliku da pozove sve one koji su u prilici i koji razumiju položaj svih osoba sa onesposobljenjem u društvu, da donacijama ili na drugi način pomognu rad ovog udruženja.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK