TUZLARIJE - BILTEN TK

08.03.2016.
Vlada TK:
Obezbjeđeni kvalitetniji uslovi za rad medija
Tuzlarije


U cilju omogućavanja što kvalitetnijih uslova za rad i izvještavanje o aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona, premijer Kantona Bego Gutić danas je novinarima ustupio na korištenje novu salu za medije.

„Prije svega svim damama, čestitam 8. mart i sa zadovoljstvom u ovom svečanom danu medijima na korištenje predajem novu PRESS salu. Svjestan sam da ste do sada rad Vlade pratili u prilično skučenim uslovima u kojima je bilo prilično teško raditi, tako da očekujem da će vam ova nova prostorija, sa adekvatnim osvjetljenjem i pristupom internetu, pružiti zadovoljavajuće uslove za rad i medijsko izvještavanje“ rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

Također, danas je promovisana i nova domena zvanične web prezentacije Vlade Tuzlanskog kantona. Nova domena je www.vladatk.gov.ba. Domena .gov je najviša internet domena koja se striktno dodjeljuje web stranicama Vladinih ustanova. Jedna je od šest najstarijih najviših internet domena. Vladine ustanove u BiH, pa time i Vlada Tuzlanskog kantona pored domene .gov sadrži i dodatak državne internet domene .ba. Dosadašnja domena www.vladatk.kim.ba i dalje će određeno vrijeme biti u funkciji, a građani koji u svoje pretraživače budu ukucavali staru domenu, će po automatizmu biti preusmjereni na novu web adresu Vlade Tuzlanskog kantona.

Prisutni novinari izrazili su zadovoljstvo novom prstorijom, namjenski pripremljenom za potrebe predstavnika medija, i istakli da se radi o znatno kvalitetnijim uslovima za rad, nego što je to do sada bio slučaj.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK