TUZLARIJE - BILTEN TK

17.03.2016.
Pripreme za ovogodišnji sajam GRAPOS EXPO
Tuzlarije


U okviru priprema za realizaciju ovogodišnjeg sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS EXPO“ u Gračanici premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u radnu posjetu direktora Sajma Nedžada Nuhanovića.

- Vlada je do sada svake godine podržavala održavanje ovog, sada već tradicionalnog sajma, a tako će biti i ove godine, rekao je premijer Gutić i dodao da je ova regionalno poznata sajamska aktivnost u potpunom suglasju sa opredjeljenjima Vlade Tuzlanskog kantona da podržava i promovira poduzetništvo, te je kao takva i uvrštena na listu manifestacija od značaja za Tuzlanski kanton.

- Grapos expo je jedinstven sajam na području našeg kantona. Vlada razumije njegov značaj i ulogu, tako da ćemo u narednim godinama tražiti načine da njegovom održavanju pružimo i značajniju podršku rekao je premijer Gutić.

Tuzlarije


Direktor Nuhanović je rekao da će Sajam i ove godine biti održan na istoj lokaciji u Gračanici, te da je Sajam svake godine sve veći.

- Ohrabruje činjenica da je već sada prijavljen veći broj učesnika nego što je prošle godine bilo registrovano izlagača, a imamo i najavljene delegacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Slovenije, Hrvatske, Italije, koje će obići ovogodišnje sajamske aktivnosti.

Ovogodišnji sajam „Grapos EXPO“ bit će održan od 19. do 22. aprila na prostoru poslovne zone „Širbegović“ u Gračanici.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK