TUZLARIJE - BILTEN TK

18.03.2016.
Premijer Gutić otvorio novi hipermarket u Tuzli


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i direktor kompanije „Belamionix“ Sejfudin Suljić otvorili su danas moderno uređeni Belamionix hipermarket u Melain centru u Tuzli.

Tuzlarije


„Pred velikim brojem građana, danas je svečano otvoren novi moderan hipermarket, prvi objekat Belamionix-a u Gradu Tuzla“, rekao je direktor Suljić i dodao da je uprava ovog bosanskohercegovačkog trgovačkog lanca ispred sebe postavila zadatak da po prihvatljivim cijenama građanima Tuzle ponude još jednu mogućnost za izbor.

Ovim objektom na određeni način će se pojačati konkurencija trgovačkih objekata u Tuzli, a glavni benefit takvog odnosa mogu očekivati upravo građani.

Tuzlarije


„Zdrava konkurencija je svugdje poželjna. Ona nas tjera da budemo bolji u smislu usluge i pristupačniji kada su cijene u pitanju“ rekao je direktor Suljić.
U svom obraćanju pred prisutnim posjetiocima ovog hipermarketa premijer Gutić je predstavnicima Belamionixa čestitao na poslovnom uspjehu i zaželio mnogo sreće u poslovanju te izrazio očekivanje da se firma i dalje širi na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.
„U skladu sa opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona da podržava razvoj domaćih kompanija, zadovoljstvo nam je vidjeti da i kompanija „Belamionix“ polako ali sigurno gradi i proširuje svoje kapacitete, te da s pravom nosi epitet jedne od vodećih trgovačkih firmi na području Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, posebno nam je drago što će upravo domaća kompanija obogatiti ponudu ovog impozantnog kompleksa Melain centra u Tuzli“, rekao je premijer Gutić.

Vrijednost ove investicije je oko 7 miliona KM i realizirana je vlastitim snagama kompanije Belamionix. Ukupno posmatrano, hipermarket u Melain centru je 23. po redu poslovnica ovog trgovačkog lanca, a 12. na području našeg kantona. Otvaranje objekta rezultiralo je otvaranjem novih 60-tak radnih mjesta, od ukupno oko 600 uposlenika koliko je zaposleno u ovom bosanskohercegovačkom trgovačkom lancu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK