TUZLARIJE - BILTEN TK

04.04.2016.
Radionica za privredna društva


Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona i Kantonalna privredna komora Tuzla organizuju jednodnevnu radionicu za privredna društva iz oblasti rudarstva, hemijske industrije, metalo-prerađivačke, elektro-industrije, industrije građevinskih materijala, građevinarstva, industrije gume i plastike, obuće i tekstila sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona. Radionica će biti održana u utorak 5. aprila, sa početkom u 14, 00 sati u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Riječ je o pripremama za objavljivanje javnog poziv za korištenje sredstava po programu raspodjele sredstava pod nazivom kapitalni transferi privatnim preduzećima i poduzetnicima - intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima.

Radionica će biti održana u utorak 5. aprila, sa početkom u 14, 00 sati u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla. Neke od tema koje će biti predstavljene ovom prilikom tiču se raspoloživih sredstava i načina raspodjele, pravao učešća i uslova za korištenje sredstava, kriterija za dodjelu sredstava, vrjednovanja programa, pdnošenja zahtjeva, zaključivanje ugovora i transparentnosti postupka.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK