TUZLARIJE - BILTEN TK

07.04.2016.
Poziv za promociju proizvođača hrane i pića iz Tuzlanskog kantona


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona organizovalo je sastanak sa proizvođačima hrane i pića sa područja TK na kojem je dogovarana prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača u okviru predstojećeg Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO“ 2016. Sajam se održava od 19. do 22. aprila 2016. godine a pokrovitelj je Vlada Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


„Želimo podstaknuti prezentaciju dostignuća u proizvodnji hrane i pića na području TK, afirmisati naše proizvođače te omogućiti degustaciju i pristup posebnoj vrsti tržišta kakva je inače prisutna na ovakvim sajamskim danima“, istaknuo je ovom prilikom resorni ministar Nermin Hodžić.

Poduzetnici koji su se odazvali sastanku pohvalili su inicijativu Ministarstva razvoja i poduzetništva i prihvatili ideju o zajedničkom nastupu u obogaćivanju gastronomske ponude predstojećeg sajma.

„Ono što posebno želim istaknuti je prisustvo poduzetnika iz pet zemalja okruženja i ovo bi bila jedinstvena prilika da se okusi hrane koje mi na području TK imamo učine dostupnim našim gostima i da na taj način promovišemo ono što svi znamo a to je da TK ima najbolju hranu na svijetu“, kazao je ministar Hodžić.

Ovom prilikom bilo je riječi o stvaranju diskontnih cijena prezentovanih proizvoda kojim će se omogućiti masovnost ali i bolji efekat reklame.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK