TUZLARIJE - BILTEN TK

13.04.2016.
Vlada TK
Prijem za predstavnike HKD „Napredak“


Rad i djelovanje Hrvatskog kulturno – umjetničkog društva „Napredak“ bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednikom Društva Nikolom Čičom i gvardijanom Franjevačkog samostana Tuzla fra Mariom Divkovićem.

Tuzlarije


Posebna pažnja tokom sastanka je posvećena „Hrvatskom glasniku“, jedinstvenom izdanju ove vrste u Bosni i Hercegovini, a koji, prije svega zbog finansijskih poteškoća, izlazi sve rjeđe.
Također, istaknuto je da Napredak u svom godišnjem kalendaru ima oko 30 manifestacija, od kojih mnoge imaju i međunarodni karakter, a njeguju multikulturalnost, multietničnost, suosjećajnost, milosrđe i saradnju.
Premijer Kantona Bego Gutić pohvalno se izrazio o svim aktivnostima koje Napredak provodi na ovom području, ističući da na time daje poseban pečat društvenim odnosima ovog kraja.
„Veoma dobro su nam poznate aktivnosti i projekti koje HKD „Napredak“ realizira, ali i situacija u kojoj se sva kulturno umjetnička društva, pa i Napredak nalazi. U svom dosadašnjem radu Vlada je bila posebno osjetljiva na rad i djelovanje svih nacionalnih KUD-ava, te ćemo i ove godine, u skladu sa našim mogućnostima podržati njihov rad“ rekao je tokom sastanka premijer Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK