TUZLARIJE - BILTEN TK

14.04.2016.
Obezbjeđeno zdravstveno osiguranje uposlenika privrednih društava


Vlada je dala saglasnost na Odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 3.622, 50 KM na ime pomoći privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom iz resorne nadležnosti, koja nisu u mogućnosti da za svoje radnike obezbijede pristup pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Tuzlarije


Radi se o plaćanju zdravstvene zaštite za ukupno 105 uposlenika privrednih društava „Elektromontaža“ Tuzla (3 uposlenika), „Bosnia Valves“ Tuzla (95) i „Koksno-hemijski kombinat“ Lukavac (7).

Odobren je i iznos od 12.178, 50 KM na ime pomoći privrednim društvima koja nisu u mogućnosti da za svoje radnike obezbijede pristup pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja kao i radnicima koji ovo pravo ne mogu ostvariti putem JU Služba za zapošljavanje TK. Odlukom su odobrena sredstva Zavodu zdravstvenog osiguranja na ime obezbjeđenja zdravstvene zaštite privrednim društvima „Konjuh“ d.d. Živinice za 281 radnika i „Gredelj-Revom“ d.o.o. Duboštica za 72 radnika.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK