TUZLARIJE - BILTEN TK

15.04.2016.
Ministar razvoja i poduzetništva TK na regionalnom sastanku u Mostaru
Tuzlarije


Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić učestvovao je na regionalnom sastanku World Association of Investment Promotion Agencies (WAIPA) u Mostaru. Riječ je o skupu koji je bio dobra prilika za susrete sa potencijalnim investitorima, pod nazivom „Iskustva i izazovi u privlačenju izravnih inozemnih ulaganja – Optimalna upotreba Programa postinvesticijske potpore u procesu privlačenja izravnih inozemnih ulaganja“.

Sastanak je organizovalo Svjetsko udruženje agencija za promociju ulaganja (WAIPA) u saradnji sa Agencijom za promociju inozemnih ulaganja u Bosni i Hercegovini (FIPA). Cilj skupa bila je razmjena iskustava i najboljih svjetskih praksi u procesu privlačenja investicija te jačanje regionalne saradnje agencija i predstavnika relevantnih institucija.

Ovom su prilikom prezentovani pristupi i iskustva u privlačenju investicija u regiji kao i njihov uticaj na ukupan iznos investicija. Predstavljen je i pozitivan primjer Naprednog programa postinvesticijske potpore koji je Grupacija svjetske banke razvila u BiH u saradnji sa FIPA-om.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK