TUZLARIJE - BILTEN TK

15.04.2016.
Danas u novootvorenom Mellain centru:
Premijer Gutić otvorio simpozij ˝Dani humane reprodukcije˝
Tuzlarije


U prostorijama novootvorenog Melain centra u Tuzli, danas je svečano započeo IV međunarodni simpozij "Dani humane reprodukcije", koji organizira ginekološka poliklinika "Korak do života" na čelu sa Dr Suadom Tinjić.

- Obradovan sam činjenicom da je u Tuzli, u Tuzlanskom kantonu, ovaj simpozij okupio toliko uglednih stručnjaka, među kojima i Dr Asima Kurjaka, kako bi razgovarali o humanoj reprodukciji, temi čija je važnost već odavno prešla medicinske okvire. Također, ponosan sam što je jedna ovako značajna tema i ovako reprezentativan simpozij zvanično otvara kompleks Melain centra u Tuzli, rekao je tokom svog obraćanja premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Tuzlarije


Ovo okupljanje inicirano je kako bi se razmijenila iskustva i usvojila nova saznanja iz humane reprodukcije, oblasti koja iz godine u godinu sve više dobiva na značaju.

- Ovo je mali doprinos Poliklinike "Korak do života" razvoju liječenja neplodnosti u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Uvjereni smo da medicinski stručnjaci zajedničkim radom i djelovanjem, razmjenom iskustava, te uzajamnom podrškom, mogu unaprijediti oblast liječenja neplodnosti i doprinijeti njenom razvoju, riječi su Dr Tinjić.

Današnjoj svečanosti osim premijera Gutića, u ime kantonalnih institucija prisustvovali su ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Almira Hurić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK