TUZLARIJE - BILTEN TK

22.04.2016.
Tuzla je bogatija za još jednu zdravstvenu ustanovu
Tuzlarije


Tuzla je bogatija za još jednu zdravstvenu ustanovu, a svi koji žive u ovom dijelu regije od sada će po prvi put imati priliku da sofisticirane zahvate uključujući i one najsloženije hirurške, iz domena oftamologije vrše i u našem gradu, bez izlaganja dodatnim troškovima koje zahtjeva odlazak van zemlje.

"Ovdje se radi o pružanju domaćih usluga, naši pacijenti neće morati više ići u Beograd, u kliniku Sveti vid ili neku drugu kliniku, kako bi dobili potrebnu zdravstvenu uslugu. Takođe nas raduje činjenica da je investicija od nekih 1, 5 miliona KM, i da podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta. Raduju i planovi koje "Tuzlafarm" ima na širenju svojih kapaciteta ili usluga", kazao je premijer TK Bego Gutić.

Tuzlarije


Privatna zdravstvena ustanova poliklinika "Vaše zdravlje" je savremena zdravstvena ustanova za obavljanje specijalističkih-konsultativnih usluga iz oblasti oftamologije, interne medicine, usluga medicinsko-biohemijskog laboratorija i usluga po principu dnevne bolnice, a sve po svjetskim standardima. Otvaranjem poliklinike "Vaše zdravlje" Univerzitetski klinički centar Tuzla po prvi put u našem gradu dobio je konkurenciju u hirurškoj oftamologiji. Pacijentu se na ovaj način otvara mogućnost da bira kome i gdje želi pokloniti povjerenje i brigu o svom zdravlju.

"Konkurencija je pozitivna stvar, ne valja kada ste sami na medicinskom tržištu to iznova daje novu energiju za ostvarivanje sve boljih rezultata, u konačnici mislim da su sa ovom privatnom zdravstvenom ustanovom pacijenti nešto dobili", dodao je prof.dr.med.sci. Vahid Jusufović, načelnik Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla.

Tuzlarije


Oku stručnjaka i sigurnim rukama osoblja Poliklinike "Vaše zdravlje" moći ćete prepustiti i svoje najmlađe, jer nudi usluge općeg oftamološkog pregleda za djecu kao i operativni zahvat prednjeg i stražnjeg segmenta oka u operacionoj sali koja je opremljena najsavremenijim operacionim mikroskopom i kompletnim hirurškim instrumentarijem.

"Možemo sigurno reći da ovakva klinika, na ovom prostoru savremenija ne postoji i da ćemo se truditi da kroz kadar koji bude angažovan da damo najbolju uslugu pacijentu, a to je ono što pacijentu treba u ovom gradu", istakao je Edin Hebibović, generalni direktor grupacije "Tuzlafarm".

Osim oftamoloških, poliklinika "Vaše zdravlje" nudi usluge internističkih pregleda iz različitih oblasti kao što su EKG i ultrazvučni pregledi unutrašnjih organa. Nudi i usluge laboratorijskih dijagnostika kao što su hematologija, biohemija, imunologija i koagulacija, gdje rezultate pacijetni mogu dobiti u rekordno kratkom roku. Pored analiza koje nude i ostale klinike, Poliklinika "Vaše zdravlje" izdvaja se kao mjesto na kojem se možete testirati na bolesti iz oblasti imunologije i biti sigurni da su vaši rezultati sigurni te da su izraz vrhunske preciznosti i tehnologije.

Poliklinika "Vaše zdravlje" nalazi se u tuzlanskom naselju Sjenjak, a svoja vrata svim zainteresiranim otvorila je danas.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK