TUZLARIJE - BILTEN TK

27.04.2016.
Vlada TK
Vlada, privrednici i roditelji zajedno u projektu obnove školskog objekta

Obradovan domaćinskim odnosom lokalnih privrednika u Gračanici i iskazanom voljom i željom da se obnovi i adaptira fiskulturna sala OŠ Hasan Kikić u Gračanici, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je na sastanku sa direktorom Škole Miralemom Mejremićem i roditeljem jednog od učenika Škole, a ujedno i vlasnikom kompanije Plastoflex Mirsadom Helićem obećao i podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Naime, uprava škole i Vijeće roditelja su sa lokalnim privrednicima, u duhu dobrih domaćina, inicirali obnovu školskog objekta i za te namjene već prikupili iznos od oko 70.000 KM, te na današnjem sastanku sa premijerom Gutićem i ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatanom Muratovićem pozvali Vladu i Ministarstvo da sufinansiranjem i obezbjeđenjem dijela nedostajućih sredstava pomognu realizaciju ove ideje.

Osim ohrabrenja i obećanja da će Vlada učestvovati u ovom projektu premijer Gutić je izrazio i žaljenje što se o ovoj ideji nije razgovaralo ranije. „Program kapitalnih ulaganja za ovu godinu je već urađen i mi smo u okviru njega ove godine za kapitalne projekte u oblasti obrazovanja planirali više od 500.000 KM. Da smo za ovaj projekat znali ranije, on bi sigurno našao svoje mjesto u Programu. I pored toga, nastojat ćemo da iznađemo neki drugi model da pomognemo realizaciju ovog značajnog projekta“ rekao je premijer Gutić.

Za kraj recimo i da će Škola i Vijeće roditelja će 5. i 6. maja organizovati izložbeno – prodajni sajam učeničkih radova, a cjelokupan prihod sajma bit će usmjeren u obnovu fiskulturne sale. Prijatelji sajma su gračaničke firme koje se bave proizvodnjom zdrave hrane, tako da se u i okviru ovog projekta nastoji pružiti podrška domaćim proizvođačima.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK